Korábbi események archívuma (2012)
2012. jan. 25.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a Városi Könyvtár szervezésében bemutatták Sepsi Sándor  tiszavasvári költő Remény című verses kötetét. A rendezvényen Társaságunkból sokan vettek részt.   2012.márc.7.

A Városháza Dísztermében a Társaságunk közgyűlésén Kerekesné Lévai Erika ügyvezető elnök beszámolt az előző évi munkáról, a Társaság gazdasági helyzetéről. A számvizsgáló bizottság tájékoztatta a közgyűlést a 2011. évi pénzügyi gazdálkodásról. A 2012-es évre javasolt programokat is megtárgyalta a közgyűlés.


2012. márc.15.

A városi ünnepségen fogadtuk Nyírvasvári küldöttségét. Az ünnepi műsor után koszorút helyeztünk el Vasvári Pál szobránál. Délután a Nyírvasváriban tartott ünnepi rendezvényen vett részt a VPT küldöttsége.


2012 ápr. 11.

A Találkozások Háza kamaratermében a Költészet Napi megemlékezés részeként Társaságunk tagjai is eredményesen szerepeltek a Városi Könyvtár által meghirdetett versíró pályázaton. Hankó András tagtársunk három versével eredményesen pályázott.
2012. máj. 22.

Áfra Miklós tagtársunk segítségével megszervezett szép és tartalmas kiránduláson vettünk részt Zemplénben.


2012. jun. 09.

A VIII. Tiszavasvári Öhönforgató és  Néptáncfesztiválon három bográcsban sütöttünk öhönt és főztünk babgulyást 70 fő részére.


2012. jun. 17.
Hollókő

2012. júli 5-14.

A Vasvári Pál Emlékhét rendezvényein vettünk részt. Július 5-én a tiszavasvári ünnepség szervezői és rendezői voltunk, melynek keretében Dr. Karakó László országgyűlési képviselő emlékezett Vasvári Pál életútjára, tagtársunk Gál Józsefné verset mondott, a Városi Fúvószenekar kamara együttese pedig Kossuth nótákat játszott. A megemlékezés koszorúzással zárult Vasvári Pál szobránál.


Július 14-én a Vasvári Pál emlékhét záróünnepségén vettek részt társaságunk küldöttei Nyírvasváriban. Az ünnepség a Görögkatolikus templomban kezdődött, ahol Dr. Hermann Róbert előadását hallhattuk és részesei lehettünk 32 erdélyi magyar honositási eskütételének. A templomi rendezvény után megkoszorúztuk Vasvári Pál édesanyjának Méhay Erzsébetnek a kopjafáját a temetőben. Az  ünnepség befejező momentuma volt a Vasvári Pál Emlékház ünnepélyes átadása, felszentelése.


2012 aug.
A tervezett lengyelországi kirándulás érdektelenség miatt elmaradt.


2012. szept 20.

A Gólyahír  Ifjúsági Táborban kellemetlen időjárás közepette főztük a csülökpörköltet, de kellemes környezetben fogyaszthattuk el.


2012 okt 05.

A Nemzeti Gyásznap alkalmából az aradi vértanúkra emlékeztünk és történelmi vetélkedőt rendeztünk általános iskolás tanulók részére Széchenyi és kora címmel. A vetélkedőn a vasváriak mellett tiszadobi csapat is részt vett.


2012. dec.19.

A Kabay János Iskolában tartottuk a hagyományos karácsonyi ünnepséget és évbúcsúztatót. Az iskola Kicsinyek kórusa Rádulyné Nagy Zsuzsa tanárnő vezetésével ünnepi műsorral köszöntötte a VPT tagjait. A Közétkeztetési KHT jóvoltából pedig finom vacsorát fogyaszthattunk el kellemes zene mellett.