Korábbi események archívuma (2008)2008.01.22. 

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a Találkozások Háza szervezésében Lukács Sándor előadói estjét tekinthette meg többek között a Vasvári Pál Társaság 30 tagja.
2008.02.21. 

Dr. Csuták János könyvbemutatójára a Polgármesteri Hivatal Díszterme megtelt a Vasvári Pál Társaság érdeklődő tagjaival.

2008.03.14. Nyírvasváriban a "Vasvári Napok 2008" rendezvényeinek keretében emlékülésen képviselte társaságunkat Hódi Jánosné, Ráduly Sándorné és Hankó András.

Elhangzott előadások: Vasvári Pál életútja (előadó: Dr. Szabó Géza történész, főiskolai tanár)

Vasvári a honvédelemért ( előadó: Dr. Bene János történész)


2008.03.15. 

Tiszavasváriban a városi ünnepségen vettünk részt és helyeztük el koszorúnkat a Vasvári Pál szobornál. Majd délután a múzeumban a "Vasvári Pál emlékezete" című kiállítást tekintettük meg.

2008.03.16-án és 17-én négy fős küldöttségünk a kalotaszegi ünnepségeken tisztelgett a városunk szülöttje emlékének.


2008.03.18.Élménygazdag író-olvasó találkozáson vettünk részt 2008 március 18-án.


2008.05.02.A már hagyományosnak mondható Öhönforgató Versenyen 3 csapatunk vett részt. Emellett Dezső Lajos és felesége 70 fő részére készített babgulyást a társaság tagjainak.A negyedszer megrendezett versenyen az elkészült öhönt - miként tavaly sem- nem zsűriztették csapataink, de az igazi értékmérők a tagok voltak, akik pillanatok alatt jóízűen elfogyasztották azt.
2008.05.13. Érdekfeszítő disputára került sor az önkormányzat dísztermében, tekintettel arra, hogy mindkét előadónak olyan témája volt, amelyek lakosságunkat, ezen belül tagságunk őseinek nagy részét érintették.


2008.05.17.A társaság tagjai közül 42 fő részvételével megtekintettük a Budapesti Operettszínház előadásában a Mária főhadnagy című nagysikerű operettet. A tervezett vajdahunyadvári sétánkat az égi áldás kissé megzavarta, de a színházi élmény mindenért kárpótolt.
2008.06.29. 

Kirándulás Mátraalján
2008.07.04-én A Városháza dísztermében Ráduly Sándorné megnyitó szavai után a polgármester üdvözölte a vendégeket, majd Bodnár Rebeka, a Kabay János Iskolai Egység volt nyolcadik osztályos tanulója Pósa Lajos rég elfeledett versét, A bujdosó zászló-t szavalta el.Ezután Kerekesné Lévai Erika Vasvári Pálra emlékezett rövid előadással és filmvetítéssel.

Ezt követően a városi fúvószenekar kamaraegyüttese stílszerűen Kossuth-nótákat játszott.

Kun Ferenc, a budapesti Rákóczi Szövetség vezetőségi tagja rendhagyó beszédével ébresztett új gondolatokat a jelenlévőkben.

A " Vasvári Napok " e nyitó rendezvényén részt vettek Nyírvasvári, a Magyarok Világszövetsége és a budapesti Rákóczi Szövetség küldöttei is, akik a rendezvény végén velünk együtt megkoszorúzták a Polgármesteri Hivatal folyosóján elhelyezett reliefet.

Július 5-én a Vasvári Pál Társaság küldöttsége Körösfőre utazott, ahol 6-án ünnepi istentiszteleten vett részt a református templomban, majd a körösfői kopjafánál lerótta kegyeletét városunk nagy szülötte előtt.


2008.08.20. A Vasvári Pál Társaság tagjai augusztus 20-án a városi ünnepségen vettek részt.

2008.09.11. 

A Mákvirág Centrumban főzésre gyűlt össze a Vasvári Pál Társaság. A "főszakács" Kiss Pista tagtársunk volt, aki remek babgulyást készített a megjelent 70 fő részére. A társaság nőtagjai finom süteménnyel járultak hozzá az estebédhez. A jó hangulatot Nagy Lali zenével fűszerezte.Közben beszéltünk az év hátralevő programjairól.

2008. október Programokban dús október
2008. 10.06. 

Nemzeti Gyásznap
2008.11.07. A debreceni színtársulat nagy sikerrel mutatta be Móricz Zsigmond Úri muri című regényének színpadi változatát. A Csokonai Színház előadására 47 vasváripálos utazott. A színészek nagy átéléssel jelenítették meg a Móricz által leírt dzsentri világ jellegzetes villongásait az önfeledt és felelőtlen szórakozástól az elmaradhatatlan tragédiáig.Az élethű előadás vegyes érzelmeket váltott ki a nézőkből.

2008.12.04.A korábbi rendszerek által fekete listán levő erdélyi származású polihisztor, Wass Albert verseiből állított össze másfél órás műsort Kádárné Szász Hilda. Az előadó Sárospatak után Tiszavasváriban mutatkozott be önálló estjével. A magyar-ének szakos tanárnő nagy átéléssel tolmácsolta a költő gondolatait. A közönség feszült figyelemmel hallgatta a nem mindennapi érzelmekkel teli, színészeket meghazudtoló produkciót.Gyönyörű énekhangja és hangorgánuma magával ragadta a jelenlévőket, akik az előadás végén felállva "Wass" tapssal ünnepelték a nem mindennapi vendéget.

2008.12.17.A már hagyományosnak mondható karácsonyi ünnepségre és évbúcsúztatóra gyűlt össze a Társaság 74 tagja a Kabay János Iskolai Egység ebédlőjében 2008 december 17-én. Az iskola alsó tagozatos tanulói tanítóik irányításával csodálatos karácsonyi hangulatot varázsoltak. Városunk polgármesterének pezsgős köszöntője után az Étkezési Kft. dolgozói által készített nagyon finom és bőséges vacsorát fogyasztottuk el. Kellemes környezetben és nagyon jó hangulatban búcsúztattuk az óévet Nagy Lajos tanár úr zenéjének segítségével.